Cursussen

Vanaf  maandag 16 januari 2023 start de cursus Tekenen en Schilderen weer.

Ze vinden plaats in mijn atelier aan de Donker Curtiusstraat 25G in Amsterdam
en de tijden zijn: maandagavond 19:00-21:30 dinsdagochtend van 10:00 – 12:30 en avond 19:30 – 22:00;  woensdagochtend 9:30 – 12:00
5 lessen voor €137
10 lessen strippenkaart €247,-  3 maanden geldig

In mijn cursussen draait het om kijken, vaardigheden en onderzoek. Deze drie aspecten zijn nauw verbonden.

Kijken – kijken – kijken en daar dan in oplossen. Door heel veel te oefenen en elke dag ermee bezig te zijn, leer je het ambacht van tekenen of schilderen. Een beeld maken draait om het combineren van ingrediënten. En alles om je heen kan als inspiratiebron dienen.

Door onderzoek leer je in de cursus verschillende technieken kennen en gebruiken (tekenen – schilderen – grafische technieken – aquarel – mix-media). Door deze technieken zelf uit te proberen, leer je ze kennen en naar je hand te zetten. Door onderzoek leer je de noodzakelijke vaardigheden je eigen te maken.

Wanneer je de basisvaardigheden kent, kun je daar mee gaan spelen. Het plezier hebben tijdens het maakproces is heel belangrijk. Jezelf blijven verrassen. En je zelf vragen blijven stellen: Hoe bouw je een tekening op? Wat is een tekening? Wat is een schilderij? En wat is het verschil tussen een schets en een monoprint?

Andere belangrijke aandachtspunten in mijn cursussen:

  • verkrijgen van materiaalkennis
  • kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing
  • samen naar elkaars werk kijken (kunstbeschouwing)

Wil je weten of er nog plek is op een specifiek dagdeel of heb je andere vragen? Neem contact op met Baukje Duin per mail baldegunda@hotmail.com of bel 0618123126.  Het is mogelijk om een gratis proefles te volgen.